IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 14 ноември

07:25 | 14.11.06 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 14 ноември
Акцизът за горивата скача предсрочно
в. Дневник
 
Горивата може да поскъпнат значително от следващата година, ако парламентът приеме решението на лидерите на тройната коалиция от януари акцизът върху тях да се увеличи наведнъж с договореното с Европейския съюз нарастване и за 2007, и за 2008 г. Все още не е ясно дали предсрочното увеличение е с цялата предвидена ставка за 2008 г. или само част от нея. Ако обаче в повишението на акциза влезе и заложения ръст за 2008 г., крайните цени на литър гориво ще бъдат средно с 12-13 стотинки по-високи вместо предвижданите досега 5-6 стотинки на литър.
 
Скандал в коалицията за шефския пост в КРС
в. Новинар
 
НДСВ е притиснало коалиционните си партньори да излъчат общ кандидат за поста председател на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС). Хората на царя настояват това да бъде скандалноизвестният Стоян Чешмеджиев, който преди година беше уволнен като директор на БНР - Варна заради злоупотреби. За кратко Чешмеджиев беше и шеф на БТА, но след стачка на служителите на агенцията подаде оставка.
 
Европа не дава отсрочка за 3 и 4 блок на АЕЦ "Козлодуй"
в. Новинар
 
Европейската комисия ще бъде против забавянето на срока за затваряне на трети и четвърти блок на АЕЦ "Козлодуй", заяви Феран Тараделас, говорител на члена на Европейската комисия по енергийните въпроси Андрис Пиебалгс вчера пред БТА. "Двата реактора трябва да бъдат затворени, това не подлежи на промяна."
 
"Бурлекс 104" разширява търговската си верига
в. Дневник
 
Варненската компания за търговия с хранителни стоки "Бурлекс 104" ООД откри в края на миналата седмица единадесетия си магазин. Това съобщи управителят на дружеството Николай Буров. Новият супермаркет "Бурлекс" се намира в Провадия. "Инвестицията в последния ни обект е над 200 хил. евро, уточни Буров. Той е разположен на площ от 400 кв.м и е на практика първият супермаркет в този град."
 
"От юни тази година започнахме преструктурирането на "Бурлекс 104" ООД в акционерно дружество, съобщи още Николай Буров. След приключването на процедурата ще направим и всичко необходимо, за да се листваме на Българската фондова борса."
 
Варненци ще съдят колективно Е.ОН 
в. Дневник
 
Варненци ще съдят колективно мажоритарния собственик на местното "Електроразпределение" Е.ОН, съобщи адвокат Иван Кръстев от "Национална лига – потребители на услуги". Причината е, че според тях компанията не е проверила изправността на монтираните електромери, което поставя под съмнение показанията им и сметките за ток на хората.
 
Организацията поиска проверка на 144 хил. електромери в областта. По закон всеки нов уред трябва да премине последващ контрол до една година, след като бъде монтиран. Държавната агенция по метрология и технически надзор започна в понеделник поисканата проверка във Варна и областта.
 
Българинът ползва интернет за справки
в. Сега
 
Най-големите очаквания в българското интернет пространство са свързани с удобното търсене и с онлайн телевизията. Това сочат резултатите от изследване на потребителите на глобалната мрежа, проведено през месец октомври от "Сова-5". 34.5% от анкетираните посочват, че очакват появата на добри търсачки на български език, а 33.1% са готови да гледат телевизия онлайн, ако имат такава възможност.
 
Изследването посочва също, че най-голяма част от потребителите у нас използват глобалната мрежа предимно за търсене и справки - 87.2%, следвани от тези, които ползват мрежата предимно за електронна поща - 84.5% и за информиране - 82.2%.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:54 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още