IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Всички погледи към Монбат

Подписката за участие в първичното публично предлагане на акции на компанията ще се проведе на 16 ноември

09:22 | 13.11.06 г.
Всички погледи към Монбат
На 16 ноември ще се проведе подписката за участие в първичното публично предлагане (IPO) на акции на Монбат. Компанията планира увеличение на капитала от 14,8 млн. лв. на 19,5 млн. лв. чрез издаване на нови 4,7 млн. акции с номинална стойност 1 лв. и минимална емисионна стойност от 5,50 лв.

Публичното предлагане ще се извърши при определяне на цената на изпълнение и алокиране на количеството продавани акции на основата на класиране на подадените от инвеститорите поръчки (т. нар. „book-building”).

Крайната дата за търговия с правата на
Премиер Фонд АДСИЦ-Варна на борсата е 14-ти ноември (вторник). В първите осем дни по позицията бяха изтъргувани 92 480 права на нива от 1 до 5 ст. за право.

Набраните средства от увеличението на капитала ще се използват за
изграждане на бизнес център във Варна, както и за проектиране и изграждане на вилно селище в Априлци.

До 20 ноември (понеделник) на БФБ-София ще се търгуват и правата на Топливо АД, даващи възможност за участие в увеличението на капитала на дружеството.

Срещу четири закупени права инвеститорите ще могат да запишат една от новите акции на компанията, всяка с номинална цена от 1 лв. и емисионна цена от 9 лв.

Последната дата за сключване на сделки с акции на Българска телекомуникационна компания АД, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в Общото събрание, е 14 ноември.

На самото събрание ще се гласува за прехвърляне на недвижима собственост от БТК на БТК Имоти на обща пазарна стойност в размер на 36 783 700 лева чрез непарични вноски в капитала на БТК Имоти, като броят, размерът и сроковете за извършване на отделните непарични вноски бъдат определяни от Управителния съвет на дружеството.

За изминалата седмица BG40 се повиши с 0,5% до ниво от 186,01 пункта, докато SOFIX регистрира спад от 0,83 на сто до 1 085,70 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:07 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още