IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 13 ноември

08:18 | 13.11.06 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 13 ноември
Съветът на коалицията решава днес за бюджета
в. Новинар

Съветът на коалицията ще обсъди днес проектобюджета за догодина. Сергей Станишев, Ахмед Доган и Симеон Сакскобургготски трябва да дискутират въпроса дали за армията да се отпуснат повече пари и дали пенсиите да се увеличат от 1 януари вместо от 1 юли. НДСВ настоява парите за отбрана да са 2,6% от БВП. Вероятно пенсиите ще се увеличат от 1 юли, както е записано в проекта. Управляващите най-вероятно ще се спрат на варианта да се изплатят коледни добавки, които ще компенсират по-късното увеличение. Пенсионерите ще получат около 50 лв. отгоре за Коледа.

Васил Божков отрече продажбата на ЦСКА
в. Дневник

Собственикът на ЦСКА Васил Божков отрече, че в края на миналата седмица е продал столичния клуб на индийския бизнесмен Прамод Митал. Шефът на "Нове холдинг" направи това чрез писмо, разпространено в края на миналата седмица от пресслужбата на отбора от Борисовата градина в София. В документа Божков подчертава, че на този етап ЦСКА не е за продан. Повод за тази реакция бе информация на анонимен служител в клуба, че в четвъртък вечерта Васил Божков и Митал, собственик на металургичния комбинат "Кремиковци", са финализирали сделката по прехвърлянето на клуба.

Батето влиза в хазарта
в. Стандарт

Иван Славков e истинският кандидат за новото тото "6 от 45" и играта "Познай десетте", които чакат лиценз. Документите са подадени от фирмата на южнокорееца Джон Хун Ким "Ти 1 Ейч Кю", но идеята е на Батето. Той е осигурил и бизнес партньорите за игрите, които ще конкурират държавния тотализатор. Това заявиха пред "Стандарт" близки до зетя на Тодор Живков.

Търсят строители за ТЕЦ “Марица-изток 1”
в. Стандарт

Търсят се подизпълнители за строителството на ТЕЦ "Марица-изток 1", предаде БГНЕС. Предстои набирането на 2000 души. Предпочитаме български фирми за строителството, но при условие че не достигат специалисти, ще търсим от Турция и от европейските страни. Това обяви в Гълъбово Найджъл Уитъкър, строителен директор на проекта на AES "Марица-Изток" 1. Четиридесет български строителни компании са получили покана за презентация на американската компания AES в Министерството нa регионалното развитие и благоустройството на 14 ноември.
 
197 лв. обезщетение за работник от фалирала фирма
в. Сега

197.40 лв. ще е средномесечното обезщетение през 2007 г. за служител, останал без работа заради фалит на фирмата. Сумата е с 30 лв. по-висока в сравнение със средното обезщетение от тази година - 167 лв., сочат разчетите в бюджета на Държавното обществено осигуряване за 2007 г. Догодина 3680 души ще получават обезщетението от фонда "Гарантирани вземания на работниците". През 2006 г. от него са получавали пари 4932 служители. Обезщетението е 3 месечни възнаграждения, но месечната сума не може да надхвърля 2.5 минимални заплати.

Във Варна вече нито ден без спиране на тока
в. Сега

Драмите на варненци с тока продължават. Вчера две независими една от друга аварии оставиха без захранване различни части на града. Междувременно се разбра, че австрийската фирма EVN, собственик на ЕРП-тата в Пловдив и Стара Загора, ще връща надвзети суми на част от клиентите си по пощата.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:09 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още