IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Спират за ремонт пети блок на АЕЦ „Козлодуй“

Днес 440-мегаватовите 3-ти и 4-ти енергоблок работят с натоварване от 100%, а 6-ти енергоблок е в планов годишен ремонт

16:24 | 10.11.06 г.
Автор - снимка
Създател
Спират за ремонт пети блок на АЕЦ „Козлодуй“

В 22 часа днес 1000-мегаватовият 5-ти енергоблок на АЕЦ „Козлодуй“ ще бъде спрян за планов ремонт съгласно подадена заявка до Централно диспечерско управление – София, съобщиха от централата.

По време на плановия престой на блока, който ще продължи до 6 часа на 18 ноември, ще бъдат извършени ремонтни работи за отстраняване на увеличени контролирани протечки на топлоносител от първи контур (вътрешен пропуск на предпазен клапан на компенсатора на обема).

Ремонтните работи ще включват ревизия на предпазните клапани на компенсатора на обема и отстраняване на констатираните протечки.

За спирането на блока е уведомена Агенцията за ядрено регулиране. Няма промяна в радиационната обстановка на площадката на централата и в района около АЕЦ “Козлодуй”.

Днес 440-мегаватовите 3-ти и 4-ти енергоблок работят с натоварване от 100%, а 6-ти енергоблок е в планов годишен ремонт, който ще приключи към 24 ноември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:26 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още