IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Овергаз ще газифицира Габрово за 11 млн. лв.

Предвижда се изграждането на 20 км магистрално газопроводно трасе от Севлиево до Габрово и 126 км газоразпределителна мрежа до клиентите

09:46 | 10.11.06 г.
Автор - снимка
Създател
Овергаз ще газифицира Габрово за 11 млн. лв.
Община Габрово ще бъде газифицирана от “Овергаз Инк” АД, след като на заседание вчера Общинският съвет взе решение общината да се присъедини към територията на нов регион за разпределение на природен газ - регион “Дунав”.

На вчерашното заседание на общинския съвет присъства изпълнителният директор на Овергаз Сашо Дончев, който разкри детайлите на бъдещия проект.

Общата стойност на проекта ще бъде около 11 млн. лв., а строителните работи се предвижда да започнат през март следващата година.

Пълната газификация на Габрово ще отнеме 7 години. Предвижда се изграждането на 20 км магистрално газопроводно трасе от Севлиево до Габрово, 126 км газоразпределителна мрежа до клиентите, както и на 140 км опорна разпределителна мрежа.

За да стартира проектът обаче първо трябва да бъде отнет лицензът на сегашния изпълнител на газификацията на Габрово Централгаз АД. На 16 ноември ще се проведе открито заседание на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, на което ще бъде взето решение за въпросния лиценз, след което и Овергаз ще трябва да получи лиценз.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:39 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още