IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ОСА на Асенова крепост гласува за обезпечаване на кредит на мажоритаря си

Кредитът е в размер на 2 млн. лв.

17:14 | 09.11.06 г.
Автор - снимка
Създател
ОСА на Асенова крепост гласува за обезпечаване на кредит на мажоритаря си
Асенова крепост АД-Асеновград свиква извънредно Общо събрание на акционерите на 22 декември 2006 г., на което ще се гласува решение за сключване на договори за ипотека и особен залог на предоставените като обезпечения активи, собственост на дружеството, с които да гарантира разсрочване на банков кредит за оборотни средства на Инпластрейд АД, съобщава БФБ.

Кредитът е в размер на 2 млн. лв. и анекс към договора за разсрочване на кредита ще бъде сключен с Централна кооперативна банка АД.

Обезпечението включва учредяване на договорна ипотека върху недвижими имоти, собственост на дружеството, и особен залог на ДМА, собственост на дружеството.

Събранието ще гласува и овластяване на управителните органи да договорят условията по договорите за ипотека и особен залог.

Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 06 октомври 2006 г.

Мажоритарен собственик на Асенова крепост е Инпластрейд АД- Асеновград с дял от 56,13 на сто, Gallaghan LTD - Англия притежава 15,64%, а Холдинг Асенова крепост АД държи 13,59 на сто от капитала на дружеството. Предметът на дейност на дружеството обхваща производство и търговия с полимерни опаковки и материали.

Днес акциите на дружеството поскъпнаха с 0,32% до средна цена от 34,96 лв. при изтъргуван обем от 120 акции. Оферти „купува“ има на цена 35 лв., а „продава“ - на 38 лв.

Свързани компании:

Асенова крепост АД(ASKR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:33 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още