IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Спират за три дни търговията с акциите на Еврохолд

Срокът за спиране от търговия може да бъде удължен до приключване на производството по преобразуване на Еврохолд или до получаване на решение на ОСА на дружеството

15:01 | 09.11.06 г.
Спират за три дни търговията с акциите на Еврохолд

С решение на Съвета на директорите (СД) на БФБ-София от 7 ноември се спира търговията с акциите на Еврохолд за срок от 3 работни дни, считано от 10 ноември 2006 г. (петък), съобщи борсовата институция.

Решението е продиктувано от проведено заседание на Съвета на директорите на Еврохолд АД-София от 11 октомври, когато последният взе решение за свикване на извънредно Общо събрание на акционерите (ОСА) на 27 ноември, на което ще се гласува за сливане на Еврохолд със Старком холдинг АД-София.

На основание чл. 107, ал.3 от ЗППЦК и чл. 64, ал. 7 от Правилника на БФБ-София срокът за спиране на дружеството от търговия може да бъде удължен до приключване на производството по преобразуване на Еврохолд или до момента на получаване на решение на ОСА на дружеството.

Чрез сливането на двете публични компании ще се учреди ново публично дружество, което ще поеме, при условията на общо правоприемство, правата и задълженията на сливащите се дружества Еврохолд и Старком холдинг.

От 12 октомври до днес акциите на Еврохолд поскъпнаха 4,58 пъти. Днес общо 60 акции на дружеството смениха своя собственик при средна цена от 7,84 лв., поскъпвайки с 4,12 %. Търсене има при цена 7,66 лв., а предлагане – на цена 8,5 лв.


Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още