IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Акционерите на ЗИНО АД ще гласуват отделяне на ново дружество

Предвижда се капиталът на новото дружество да бъде 84,4 хил. лв. (колкото и този на ЗИНО АД), разпределен в 42 198 акции, всяка с номинална стойност от 2 лв.

13:34 | 09.11.06 г.
Автор - снимка
Създател
Акционерите на ЗИНО АД ще гласуват отделяне на ново дружество
ЗИНО АД – Казанлък свиква Общо събрание на акционерите на 22 декември 2006 г., на което ще бъде гласувано решение за преобразуване на дружеството чрез отделяне на новоучредено дружество Ино АД, съобщиха от БФБ-София.

Предвижда се капиталът на новото дружество да бъде 84,4 хил. лв. (колкото и този на ЗИНО АД) разпределен в 42 198 акции, всяка с номинална стойност от 2 лв. Акционерите на ЗИНО АД ще получат акции от новото дружество в съотношение 1:1, т. е. срещу всяка притежавана акция на ЗИНО АД ще може да се придобие една акция от капитала на Ино АД. Право на акции от капитала на Ино АД имат лицата, вписани в книгата на акционерите на ЗИНО АД 14 дни преди датата на Общото събрание, или към 8 декември.

Съгласно разпоредбите на Закона за публично предлагане на ценни книжа Ино АД също ще бъде публично дружество, като документи за вписването си ще подаде в седемдневен срок от вписването в Търговския регистър на преобразуването.

Последната дата за сключване на сделки с акции на ЗИНО АД, даващи право на глас в Общото събрание, е 6 декември. При липса на кворум събранието ще се състои на 8 януари 2007 г.

"Отделянето се извършва с цел обособяване на двете основни направления на дейността на ЗИНО АД, което ще позволи по-ефективно осъществяване на производствения процес", каза за Investor.bg Даниела Пеева, директор връзки с инвеститорите на ЗИНО АД. Според плана на управителните органи, в Ино АД ще бъде съсредоточено производството на пластмасови изделия и екипировка, докато ЗИНО АД ще остане с предмет на дейност производство на металорежещи машини и оборудване.

Основен акционер в ЗИНО АД към края на септември е Танчо Димитров Михайлов с 44,83%, а Техмаш ООД притежава дял от 33,5 на сто. Загубата на дружеството за първите девет месеца на годината възлиза на 64 хил. лв. спрямо 94 хил. лв. към 30 септември 2005 г.

Последната сделка по позицията е сключена на 1 ноември на цена от 1,56 лв. за ценна книга. Към момента няма въведени оферти за покупка или продажба на акции на дружеството.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:48 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още