IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Централен депозитар регистрира Слънчеви лъчи България ЕАД

Дружеството е 100% собственост на Химимпорт, а капиталът му е в размер на 10 млн. лв. и е разделен на 10 хил. акции по 1000 лв.

16:57 | 08.11.06 г.
Централен депозитар регистрира Слънчеви лъчи България ЕАД

Емисията на Слънчеви лъчи България ЕАД бе регистрирана в Централен депозитар, става ясно от седмичния бюлетин на институцията.

Дружеството е 100% собственост на Химимпорт. Капиталът му е в размер на 10 млн. лв. и е разделен на 10 хил. акции по 1000 лв.

“Вече внесохме проспекта си в Комисията за финансов надзор, като се надяваме до края на годината той да бъде потвърден", каза за Investor.bg изпълнителният директор на дружеството Георги Костов.

“Все още нямаме яснота по какъв начин ще излезем на БФБ-София - дали чрез първично или чрез вторично публично предлагане”, допълни той.

Към деветмесечието на 2006 г. Слънчеви лъчи България ЕАД държи 8% от пазара на бутилирано олио в България.
Компанията е в процес на изграждане на завод за производство на биодизел в Провадия с капацитет 100 хил. тона биодизел годишно, като общата инвестиция се оценява на 15 млн. евро.

Слънчеви лъчи България има търговски взаимоотношения с Пикадили ЕАД, магазини 345, Елемаг, ВП Маркет България, пицарии Мис Каприз, АЕЦ Козлодуй, Мега Марини, САНИ, Аскент, CBA и др.

Свързани компании:

Химимпорт АД(CHIM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:21 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още