IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Варна с успешно представяне на туристическата борса в Лондон

Варна е кандидатствала за Европейска културна столица, което може да се служи не по-рано от 2012 г.

13:34 | 08.11.06 г.
Автор - снимка
Създател
Варна с успешно представяне на туристическата борса в Лондон

Над 50 чуждестранни медии и туроператори са били впечатлени от представянето на Варна в туристическата борса в Лондон “Уорлд Травел Маркет”. Това съобщи председателят на Варненския общински съвет Борислав Гуцанов, който представлява морския град в британската столица.

Варненският щанд в Лондон е с площ 252 квадратни метра и рекламира възможностите за туризъм у нас. Градът е представен за първи път в рамките на българската панаирна палата и синхронът между общината в града и туроператорите е бил балансиран и също за пръв път демонстриран. Липсата на единомислието между тях е причината досега България да няма успех сред водещи туроператори в света, смята Гуцанов.

По време на нашето представяне фурор е предизвикало и представянето на трупата на Нешка Робева, както и от откритото във Варненския некропол най-старо злато в света, което е на 6 века и е с общо тегло 6 кг.

Освен от туризма ни, на борсата в Лондон са били заинтригувани и от развитието на бизнеса ни и по-специално от пристанището и летището във Варна, както и от градската инфраструктура.

Според европейската практика всяка година различен град от Стария континент е център на културата и изкуството. Варна е кандидатствала за Европейска културна столица, което може да се служи не по-рано от 2012 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:47 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още