IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 8 ноември

08:23 | 08.11.06 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 8 ноември
Гад Зееви спечели от България 65 милиона долара
в. Сега

Сумата, която спечели израелският бизнесмен Гад Зееви от авиокомпания "Балкан", стигна 65 милиона долара. На 25 октомври България бе осъдена от Арбитражния съд в Париж да му плати 10 млн. долара.

През 1999 г. Зееви купи националния превозвач срещу 105 000 долара по време на управлението на Иван Костов. Тогава дълговете на "Балкан" бяха около 46 милиона долара. 2 години след това авиокомпанията фалира, но междувременно Зееви успя да продаде нейни акции и имущество за 55 млн. долара. Искът му срещу България бе за 230 млн. долара. Съдът уважи 23 млн. България заведе насрещен иск за 10 млн., който също бе признат. КТ"Подкрепа" настоя вчера Костов да плати оставащите 10 млн. Преди година Румен Петков внесе 9 папки за "Балкан" в прокуратурата, но по делото няма развитие.

Разлог догонва Банско по строителство на нови хотели
в. Дневник

Строителството в Разлог ще догони и дори ще надхвърли това в Банско през следващите две години, съобщи кметът на Банско Александър Краваров. Той обясни, че тогава е възможно да възникнат същите проблеми с инфраструктурата, каквито в момента има в Банско. По думите му инвеститорите от Банско вече се пренасочват към Разлог и Добринище.
Вече се издадени 10-12 строителни разрешителни за Разлог, което според кмета се дължи на все още недостатъчно развития пазар на земята.

По данни на "Електроразпределение София-област" потреблението ще достигне 1.2 гигавата дневно, при положение че в момента в Банско консумират 11-12 гигавата. Вече е заявена консумация от 200 мегавата, колкото харчи столичният квартал "Люлин".

НОИ затяга санкциите срещу некоректните работодатели
в. Сега

Наетите по трудов договор вече ще получават обезщетение за безработица, болест и майчинство, независимо дали работодателят редовно им е плащал заплата. Това реши Надзорният съвет на Националния осигурителен институт (НОИ). Вчера той прие проектобюджета на Държавното обществено осигуряване за 2007 г.

"Биовет" спечели спора с "Електроразпределение София-област"
в. Дневник

Върховният административен съд (ВАС) отхвърли жалбата на "Електроразпределение София-област" срещу регулаторната комисия, която се е произнесла "Биовет" - Пещера, да купува ток от Националната електрическа компания (НЕК) вместо от разпределителното дружество. Решението на тричленен състав на съда е от края на октомври. Разпределителното дружество поиска съдът да отмени решението на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) като необосновано и нарушаващо лиценза й.

Пирамида ще освети София
в. Стандарт

Огромна светеща пирамида ще се издигне в софийското небе в нощта срещу 1 януари 2007 г. Лъчите ще излизат от храма "Св. Ал. Невски", католическата църква, джамията и синагогата.
Светлините ще се събират в една точка в небето. Така България ще демонстрира етническата си толерантност. Това е само една от хилядите идеи за посрещане на Нова година, когато ще празнуваме и присъединяването си към ЕС. Всички министерства са дали предложения за тържества. Те ще се обсъждат днес на съвещание при премиера Сергей Станишев.

35 млн. пътници ще превози БДЖ догодина
в. Стандарт

Над 35 млн. пътници и 21 млн. тона товари ще превозят "Български държавни железници" през 2007 г. Това предвижда доклад на железниците за развитието на пазара. От 11 декември влаковете ще се движат с ново разписание. Вчера БДЖ представи заявка за новия график на движение на влаковете пред националната компания "Железопътна инфраструктура". Според него догодина българските влакове ще изминат над 24 млн. километра.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:36 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още