IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нет Инфо БГ планира IPO

Дейността на компанията стартира през 1998 г. с информационно-развлекателния сайт netinfo.to

17:00 | 07.11.06 г.
Нет Инфо БГ планира IPO
"Нет Инфо БГ" - АД, София свиква извънредно общо събрание на акционерите на 8 декември 2006 г., на което ще се вземе решение за увеличение на капитала със собствени средства за сметка на фонд "Резервен" и увеличение на капитала на дружеството при условията на първично публично предлагане. За това съобщава последният брой на Държавен вестник.

По време на самото събрание акционерите на Нет Инфо ще овластят управителния съвет капиталът на дружеството да бъде увеличен до размер, определен в устава му. От дружеството не бяха открити за коментар.

В момента капиталът на Нет Инфо е 1,161 млн. лв., като според АПИС Тайгър Холдинг – Люксембург притежава 17,384 на сто, а останалата част е собственост на физически и юридически лица от България, Италия, САЩ, Германия, Великобритания и др.

Дейността на Нет Инфо стартира през 1998 г. с информационно-развлекателния сайт netinfo.to. През март 1999 г. той е преименуван на netinfo.bg. Три месеца по-късно е придобит gyuvetch.bg, а в края на същата година стартира комуникационният проект abv.bg.

През септември 2004 г. спортната секция на netinfo.bg се обособява като отделен сайт – sportni.bg.



Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:14 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още