IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Правителството превежда 15 млн. лв. на Карлово до края на седмицата

Траншът е част от гласуваните от Министерски съвет (МС) 17,5 милиона лева за депониране на 80 000 тона софийски отпадъци на карловското сметище

15:32 | 07.11.06 г.
Автор - снимка
Създател
Правителството превежда 15 млн. лв. на Карлово до края на седмицата

Общо 800 хил. лв ще отдели община Карлово за изграждане на по-малките обекти от строителната програма за честване на 170 години от рождението на Левски, които ще се отбележат догодина. Около 15 милиона лева се очаква да преведе до края на седмицата правителството за по-големите градежи и ремонти.

Траншът е част от гласуваните от Министерски съвет (МС) 17,5 милиона лева за депониране на 80 000 тона софийски отпадъци на карловското сметище. Строителните дейности ще започнат веднага след превеждането на парите, ще продължат през март и 80% от тях трябва да бъдат завършени до края на юни, каза кметът Емил Кабаиванов.

С парите от МС се предвиждат първи етап на газификацията на стойност 1,65 млн лв, подмяна на водопроводи и ремонт на настилки на околовръстните пътища, пешеходната зона и на три от централните улици в Карлово. Ще се благоустрояват и двата най-големи квартала на града с още около 3,5 милиона лева.

С общинските средства ще се направят нови улици във Военното градче, ще се реорганизират и озеленят с рози трите входно-изходни кръстовища на Карлово. Основно ще се ремонтират калдъръмът и уличното осветление на Старинния квартал, площадчето и чешмата пред паметника на културата "Белия двор", пространството и осветлението между двете карловски църкви.

Ще се поправят порти, тротоарни плочки и огради край родната къща на Левски. 250 000 лв ще струва изграждането на мемориал на загиналите в местността “Войнишкото”. На мястото на сегашното заведение “Хавана” в зелената площ ще се постави паметник на прочутите карловски дарители братя Евлоги и Христо Георгиеви. До края на юни официално ще бъде открит реконструираният общински пазар с нови магазини, подменени сергии и чешма със статуя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:30 | 10.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още