IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Днес стартира търговията с правата на Топливо

Крайната дата за търговия е 20 ноември, а аукционът за неизползваните права ще е на 29 ноември

14:44 | 07.11.06 г.
Автор - снимка
Създател
Днес стартира търговията с правата на Топливо
Днес стартира търговията с правата на Топливо АД, даващи възможност за участие в увеличението на капитала на дружеството, като бяха изтъргувани 900 броя на средна цена 1,11 лв.

Крайната дата за търговия е 20 ноември, а аукционът за неизползваните права ще е на 29 ноември. Присвоеният код на правата ще е R2TOPL, а крайната дата за записване на акции от увеличението е 14 декември 2006 г.

Срещу четири закупени права инвеститорите ще могат да запишат една от новите акции на компанията, всяка с номинална цена от 1 лв. и емисионна цена от 9 лв.

При успешно увеличение капиталът на Топливо ще нарасне от 4 333 928 лв. на 5 417 410 лв. Дружеството обяви нетна печалба от 3,896 млн. лв. за първите девет месеца на 2006 г., спрямо 2,03 млн. лв. за сравнимия период година по-рано.

От Топливо оповестяват, че средствата от набрания капитал ще бъдат използвани основно в следните направления: ново строителство и реконструкция на съществуващите газостанции; закупуване на нови локации за разширяване на мрежата от обекти за продажба на течни горива и газ пропан-бутан; закупуване на нови складови площи и магазини на стратегически места за търговия със строителни и отоплителни стоки; реновиране на складовите бази в центрове за търговия със строителни и отоплителни материали и др.

Синергон Холдинг притежава 85,67% от капитала на дружеството. Днес по позицията се изтъргуваха 1 335 акции на средна цена от 13,60 лв.

Свързани компании:

Топливо АД(TOPL)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:19 | 10.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още