IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Чешка финансова институция раздава кредити на лица с ниски доходи

Заемополучателят трябва да е на постоянен трудов договор или да се осигурява сам, като средства ще получават и пенсионери и студенти

14:15 | 07.11.06 г.
Чешка финансова институция раздава кредити на лица с ниски доходи
Международната финансова компания Profireal Group, чрез своето подразделение у нас Profireal България, ще предоставя небанкови кредити на частни лица със среден и по-нисък доход, на които търговските банки отказват да отпускат заем. Това стана ясно на пресконференция, организирана от компанията, по повод стартирането на дейността на Profireal в България.

За целта е необходимо единствено заемополучателят да е на постоянен трудов договор или да се осигурява сам, като средства ще могат да получават и пенсионери и студенти.

Компанията ще предложи два вида кредити – Стандартен и Бонус, като вторият дава възможност за отлагане на три последователни плащания, в случай че клиентът е останал без работа или е временно нетрудоспособен.

Размерът на отпусканите заеми ще варира от 600 до 10 хил. лв. Заемането на парични средства до 5 хил. лв. ще става без гаранция, а над тази сума - с гаранция. Сроковете също ще варират, като минималният е 6 месеца, а максималният – 36 месеца.

От Profireal уточниха, че годишният процент на разходите по кредита, който клиентът ще плаща за неговото ползване, ще бъде минимум 40 на сто.

Чрез мрежата си от търговски представители, които посещават клиентите на място, от компанията очакват да привлекат 2 000 клиента до края на 2007 г.

Компанията планира да инвестира у нас 8 млн. лв. до края на 2007 г., от които 7 млн. лв. ще бъдат под формата на кредити. Ще бъдат създадени 300 работни места.

Profireal Group стартира дейността си в България поетапно, като първите региони, в които оперира от началото на ноември, са Плевен и Варна. Компанията ще започне работа в Благоевград през януари 2007 г., през май 2007 г. ще открие офиси в Бургас и Пловдив, а през август следващата година и в София.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:04 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още