IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подписката за участие в IPO-то на Монбат ще се проведе на 16 ноември

Монбат планира увеличение на капитала от 14,8 млн. лв. на 19,5 млн. лв. чрез издаване на нови 4,7 млн. акции с номинална стойност 1 лв.

12:28 | 07.11.06 г.
Автор - снимка
Създател
Подписката за участие в IPO-то на Монбат ще се проведе на 16 ноември
Подписката за участие в първичното публично предлагане (IPO) на акции на Монбат ще се проведе на 16 ноември тази година, става ясно от съобщение в Държавен вестник.

Подписката трябва да бъде проведена в рамките на първия работен ден, следващ изтичането на 7 дни от датата на обнародването й в Държавен вестник и публикацията в един централен ежедневник. Ако обнародването и публикацията на съобщението са в различни дни, подписката трябва да си състои в първия работен ден, следващ изтичането на 7 дни от по-късната от двете дати.

От инвестиционния посредник, обслужващ увеличението - ИП Елана Трейдинг, съобщиха за Investor.bg, че обявлението за публичното предлагане предстои да бъде публикувано в утрешния брой на централен ежедневник, което определя дата на подписката 16 ноември.

Монбат планира увеличение на капитала от 14,8 млн. лв. на 19,5 млн. лв. чрез издаване на нови 4,7 млн. акции с номинална стойност 1 лв. и минимална емисионна стойност от 5,50 лв. Публичното предлагане ще се извърши при определяне на цената на изпълнение и алокиране на количеството продавани акции на основата на класиране на подадените от инвеститорите поръчки (т. нар. „book-building”).

Публичното предлагане на акции ще бъде извършено в рамките на един ден, в който всеки желаещ да закупи от предлаганите акции инвеститор ще може да подаде заявка по образец (заедно с прилежащи документи) директно на гише в офисите на упълномощения инвестиционен посредник Елана Трейдинг или чрез поръчка към друг инвестиционен посредник, който на свой ред да отправи заявката към Елана Трейдинг.

Поръчките за записване на акции могат да бъдат лимитирани или пазарни. Лимитирана е поръчка за записванe на акции по зададена в нея единична цена, която не може да бъде по-малка от минималната емисионна стойност, или 5,50 лв. на акция. Пазарната поръчка съдържа обща стойност в левове или общ брой желани за записване акции. Цената на изпълнение на заявките ще бъде определена с решение на управителния съвет на Монбат, на база на подадените в деня на предлагането заявки. Класираните поръчки ще бъдат частично или изцяло удовлетворени по цената на изпълнение.

Основният предмет на дейност на Монбат е производство и търговия на оловно-кисели стартерни и стационарни акумулаторни батерии и сервизното им обслужване. Емитентът е част от икономическата група на Приста Ойл, която притежава 90% от капитала, а Монбат Трейдинг е собственик на други 9,3 на сто.

Свързани компании:

Монбат АД(MONB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още