IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правят канализация на Арбанаси с 804 хил. лв. по ФАР

Същевременно от община Дряново съобщиха, че ще получат близо 460 хил. лв. по програма ФАР за подпомагане на развитието на туризма в региона

09:03 | 07.11.06 г.
Автор - снимка
Създател
Правят канализация на Арбанаси с 804 хил. лв. по ФАР

Община Велико Търново спечели 804 хил. лева по програма ФАР за реконструкция и изграждане на ВиК система в село Арбанаси. Проектът предвижда туристическият център най-после да се сдобие със собствена канализационна система.

Спечеленото финансиране е на 100% от проектното. В момента Арбанаси, един от най-известните и посещавани туристически центрове в региона, няма собствена канализационна система. В проекта е заложено изграждането на отводнителен канал, вътрешна канализационна и водопроводна мрежа.

Същевременно от община Дряново съобщиха, че ще получат близо 460 хил. лв. по програма ФАР за подпомагане на развитието на туризма в региона чрез подобряване на свързаната с него инфраструктура.

По-голяма част от парите - 420 хил. лв., ще бъдат вложени в рехабилитация на пътя от Дряново до Дряновския манастир. Останалите 40 хил. лв. ще бъдат вложени в проекта „Строителство на разпределителна водоснабдителна мрежа за село Пейна”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:40 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още