IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започва проверка във варненското Електроразпределение

Проверката ще установи две неща - дали качеството на електроенергията отговаря на българския държавен стандарт и готово ли е “Електроразпределение” за предстоящия зимен сезон

17:10 | 06.11.06 г.
Автор - снимка
Създател
Започва проверка във варненското Електроразпределение
До месец на територията на община Варна ще бъде направена цялостна проверка за качеството на подавания ток от варненското “Електроразпределение”, съобщи адвокат Иван Кръстев от сдружение “Национална лига – потребители на услуги”.

Проверката ще установи две неща - дали качеството на електроенергията отговаря на българския държавен стандарт и готово ли е “Електроразпределение” за предстоящия зимен сезон. Тя е поръчана от варненския Общински съвет, а поводът за назначението й в “Електроразпределение”- Варна са зачестилите аварии в електропреносната мрежа на града. Само през последния месец на територията на Варна станаха 7 сериозни повреди. В проверката ще участват 9 експерти – енергетици и вещи лица.

Адвокат Кръстев, който представляваше в съда 139-те варненски села, които съдят електроразпределителното дружество, заяви, че очаква настоящата проверка да потвърди, че подаваната енергия не е по БДС.

Той не е съгласен с версията, изказана от премиера Станишев, че масовото строителство през последните години е една от причините за лошото качество на тока в града, тъй като за всеки строеж се изисква и разрешението на “Електроразпределение” – Варна.

От своя страна и работещите в предприятието имат своите основания за недоволство. От синдиката на енергетиците заявиха, че ще подадат сигнал към Инспекцията по труда за лошите условия на труд в дружеството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още