IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петрол АД предлага над 200 бензиностанции за дилърско управление

Целта на дилърския подход е да се подобри управлението на собствените търговски обекти на локално и регионално ниво

12:53 | 06.11.06 г.
Автор - снимка
Създател
Петрол АД предлага над 200 бензиностанции за дилърско управление
Петрол АД предлага над 200 бензиностанции от мрежата си за дилърско управление, съобщават от дружеството.

Проектът е част от партньорската програма на компанията, в рамките на която мрежата „Петрол” се развива и разширява както чрез присъединяване на независими оператори на принципа на франчайз, така и чрез предоставяне на собствени бензиностанции за дилърско управление.

Целта на дилърския подход е да се подобри управлението на собствените търговски обекти на локално и регионално ниво. През последните две години 42 търговски обекта на Петрол АД са предоставени за дилърско управление и всички те отчитат значителен ръст в продажбите, допълват от компанията.

Подбора на дилъри за бензиностанциите на „Петрол” ще се извършва на конкурсен принцип, като дейността ще могат да извършват само юридически лица. Кандидатства се с бизнес план и могат да се посочат повече от един търговски обекти. При избора на дилъри приоритет ще се дава на кандидати с опит в търговията с горива, но ще се разглеждат проектите и на фирми с друга търговска дейност.

Петрол АД реализира приблизително 21 % от продажбите на дребно на петролни продукти в България чрез най-голямата мрежа бензиностанции, която се състои от 492 търговски обекта на територията на цялата страна.

Нетната неконсолидирана печалба на Петрол АД за деветмесечието се повиши с 46% до 12,214 млн. лв. в сравнение с 8,359 млн. лв. за същия период на 2005 г. Приходите от продажби се повишават с 16,3% до 477,9 млн. лв. от 410,9 млн. лв. година по-рано.

До момента днес бяха изтъргувани 380 акции на Петрол АД на средна цена от 4,01 лв. за брой, което представлява понижение от 0,74% спрямо предходната борсова сесия.

Свързани компании:

Петрол АД(PET)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:11 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още