IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Радио Експрес стана петата придобивка у нас на SBS Broadcasting

Досега радиото беше собственост на гръцката Антена груп, която притежава Нова телевизия

09:28 | 06.11.06 г.
Автор - снимка
Създател
Радио Експрес стана петата придобивка у нас на SBS Broadcasting

SBS Broadcasting финализира придобиването на Радио Експрес – радиомрежа, която покрива голяма част от България, включително и двата най-големи града София и Пловдив. Това съобщиха от компанията, като уточниха, че параметрите по сделката са конфиденциални.

С това закупуване SBS увеличава присъствието си на българския радиопазар, като добавя девет нови града в националното покритие на цялата медийна група.

По-рано тази година компанията придоби националните радиомрежи Витоша и Веселина, а също и Радио Атлантик в София и Радио Ритмо в Пловдив. С включването на Радио Експрес в мрежата на групата SBS вече покрива всички регионални центрове и големи градове в България и заема водеща позиция на българския радиопазар, като притежава 28 радиолицензии.

Текущата консолидация на радиопазара в България е естествен процес и Антена продава Радио Експрес, за да фокусира дейностите си върху телевизионния пазар“, заявява Силва Зурлева, председател на Съвета на директорите на Нова телевизия, собственост на Антена.

С придобиването на Радио Експрес SBS става една от водещите медийни компании в България. Намеренията ни са заедно с Витоша, Веселина, Атлантик и Ритмо да увеличим растежа си и популярността на нашите радиа в България възможно най-добре и да бъдем част от динамичния български медиен пазар. Ще продължим работа по разширяване на дейностите ни в Югоизточна Европа в условията един бързоразвиващ се пазар“, коментира Патрик Тильо, главен изпълнителен директор на SBS.

SBS оперира на няколко пазара в Югоизточна Европа. В Румъния притежава водещата радиомрежа в страната Kiss FM и Magic FM, а също Prima TV и TV K Lumea. В Гърция медийният гигант управлява водещата радиостанция в Атина - Lampsi FM.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още