IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 6 ноември

08:16 | 06.11.06 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 6 ноември
Държавата отново е безпомощна за глобите
в. Сега

Отчайващо ниска е събираемостта на глобите, наложени от различни държавни ведомства, показа проверка на "Сега". За първите 9 месеца тя е под 10%. Най-трагично е положението в Националното управление на горите. Там са събрани 5.7% от сумите по съставените актове. Миналата година процентът е бил 9.

Продължава да виси проблемът и с шофьорските глоби, въпреки че КАТ е единствената институция, която тази година се споразумя с Националната агенция по приходите за помощ при събирането. За целта бе разкрита специална банкова сметка. Към 1 ноември обаче по нея са събрани едва около 2 млн. лв., а по данни на КАТ глобите за недисциплинирани водачи надхвърлят 30 млн. лв.

Румен Овчаров поиска повече контрол за компенсаторките
в. Дневник

След открити нарушения за над 300 хил. лв. при издаването на компенсаторни инструменти министърът на икономиката и енетгетиката Румен Овчаров поиска по-строг контрол. Нарушенията са открити от Агенцията за приватизация. Миналата седмица министърът се е срещнал с представители на Министерството на земеделието и горите, МВР, Агенцията за привтизация, Комисията за финансов надзор и Върховната касационна прокуратура.

Всеки от тях е поел ангажимент за ограничаване на нарушенията, като от областните служби по земеделие и гори ще контролират решенията за обезщетения, издани от общинските служби, а самото земеделско министерство ще даде на АП списък с лицата, които са упълномощени да издават тези решения.

Правят 3 нови министерства
в. Стандарт

Три нови министерства стяга властта от Нова година. Две от тях ще наследят сегашните агенции - по туризма и за младежта и спорта. Третото ведомство ще отговаря за горите и водите. Това съобщиха за "Стандарт" източници от "Дондуков" 1.

Мегакурорт ще има и под връх Ком
в. Сега

Започва изграждането на нов туристически комплекс под връх Ком. Цялата инвестиция ще бъде за над 2 млн. евро, обяви кметът на Берковица Милчо Доцов. Проектът е на "Ком 2016" АД - съвместна фирма на община Берковица, местното училищно настоятелство и "Главболгарстрой". Общинското участие ще е със 75 дка терени, а строителната компания ще осигури финансирането на проекта.

Кредитор на “Тракия” укривал данъци
в. Стандарт

"Банка Ешпириту Санто" укривала големи суми пари на остров Мадейра, разкри испанското следствие. Кредиторът на българо-португалското дружество "Магистрала Тракия" АД, с което предишното правителство подписа договор за концесията на аутобана, е гледан под лупа в Мадрид и Барселона заради съмнения за финансови измами. Институцията избягвала данъците с помощта на собствена общност на остров Мадейра.

ТЕЦ "Варна" може да прекрати договора със "Сименс"
в. Дневник

ТЕЦ "Варна", собственост на чешката компания CEZ, преговоря с германската "Сименс" за прекратяване на договора за доставка на автоматизирано оборудване за централата. Информацията беше потвърдена от изпълнителния директор на дружеството Иван Бъчваров. Стойността на контракта е 11 млн. евро, а той беше подписан в края на септември миналата година.

Агенцията по лекарствата затвори два завода
в. Дневник

Директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата (ИАЛ) д-р Емил Христов издаде заповед за временно спиране на производството на медикаменти в "Аптечно Велико Търново 2000" АД и в "Лавена" АД - Шумен, съобщава официалният сайт на ИАЛ. При извършените проверки на място са констатирани несъответствия с изискванията за добра производствена практика.

Данъчни и прокурори на лов за "мръсни пари" в Пампорово
в. Новинар

Дни след като в Пампорово заваля първият сняг, данъчни служители и прокурори от цялата страна започват проверка за произхода на средствата, вложени в десетките нови хотели и заведения, които се строят в зимния курорт, съобщиха от Окръжната прокуратура в Смолян. По всяка вероятност и останалите окръзи в страната, където има развит зимен туризъм, ще последват техния пример.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:10 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още