IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борсата в 13,01 ч.: Не продавайте Проучване и добив на нефт и газ

В момента текат законовите процедури по взeмане на Решение от СД на борсата за регистрация на последваща емисия ценни книжа от увеличение на капитала на дружеството

16:24 | 03.11.06 г.
Борсата в 13,01 ч.: Не продавайте Проучване и добив на нефт и газ

Една минута след края на борсовата сесия от Българска фондова борса информираха инвеститорите да не продават акциите на Проучване и добив на нефт и газ АД.

Причината е, че в момента текат законовите процедури по взeмане на Решение от Съвета на директорите на борсата за регистрация на последваща емисия ценни книжа от увеличение на капитала на дружеството, се посочва в съобщението на институцията. Тоест акциите са отблокирани от Централен депозитар, но не са регистрирани за търговия на борсата.

Междувременно днес по позицията бяха изтъргувани 45 763 лота на нива от 7,50 и 8,22 лв. за брой. Броят на сключените сделки бе 121, а офертите купува/продава са на нива от 7,76/7,97 лв.

Сключените сделки по позицията са валидни“, обявиха от Българска фондова борса на въпрос на Investor.bg.

Основният капитал на Проучване и добив на нефт и газ АД бе увеличен от 873 хил. лв. на 12,228 млн. лв. за сметка на фонд „Резервен”. Нетната неконсолидирана печалба на дружеството за първите девет месеца на 2006 г. е 4,97 млн. лв., спрямо 5,03 млн. лв. за същия период година по-рано.

Подобни случаи с отблокирани акции от страна на ЦД, но нерегистрирани от БФБ-София, имаше и през предходните месеци - Българска роза-Севтополис, ЕМКА и др.

Свързани компании:

Проучване и добив на нефт и газ АД(NGAZ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още