IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Зелена светлина за търговото към акционерите на Родина турист

Коригираният проект постъпи на БФБ в петък, 27 октомври, като предложената цена е 25,50 лв., което е с 2 лева над първоначалната оферта

14:57 | 01.11.06 г.
Автор - снимка
Създател
Зелена светлина за търговото към акционерите на Родина турист
На днешното си заседание Комисията за финансов надзор реши да не издава окончателна забрана за публикуване на внесеното коригирано търгово предложение от Родина турист 97 АД за закупуване на акции на Родина турист АД от останалите акционери на дружеството.

Коригираният проект постъпи на БФБ в петък, 27 октомври, като предложената цена е 25,50 лв., което е с 2 лева над първоначалната оферта. Броят на акциите, обект на търговото предложение, е 24 330, като предложителят Родина Турист 97 АД притежава 219 343 акции, или 90,02% от капитала на дружеството.

Търговият предложител възнамерява да поиска отписване на дружеството от публичния регистър, воден от КФН.

Срокът на предложението е 28 дни, считано от датата на публикуване в два централни ежедневника, като упълномощен инвестиционен посредник е ИП Авал Ин АД.
 
КФН взе решение да наложи временна забрана на търговото предложение от Родина Турист 97 АД на 18 октомври.
Родина-турист АД-София отчита неконсолидирана печалба за деветмесечието в размер на 19 хил. лв. спрямо 8 хил. лв. положителен финансов резултат за сравнимия период на миналата година.

Последната сделка по позицията е сключена на 25 октомври на цена от 24,57 лв. за брой. Офертите по позицията са на нива 20,50 лв. „купува“ и 30 лв. „продава“.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:26 | 11.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още