IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Варненските младежи ще се ориентират в кариерата с Електронен пътеводител

Търсенията на младите са основно в икономиката и финансите, следват здравеопазването, администрацията и управлението, морската индустрия и правото

16:21 | 30.10.06 г.
Автор - снимка
Създател
Варненските младежи ще се ориентират в кариерата с Електронен пътеводител

Електронен пътеводител в кариерното развитие на младите хора беше представен днес във Варна. Проектът, наречен “Кариерна лига Западна промишлена зона”, е осъществен със съвместните усилия на местната власт, бизнеса, училището и неправителствени организации.

Той е насочен към младите хора от 17 до 25 години и цели да ги подготви в ориентирането към професия и да посочи възможностите за развитие в България. Първоначалната идея на създателите на проекта била да се издаде книга, но проучване установило, че в електронния вариант младежите се ориентират по-лесно. За реализацията на пътеводителя за били нужни 2300 лв.

Търсенията на младите са основно в икономиката и финансите, следват здравеопазването, администрацията и управлението, морската индустрия и правото. Проучване сред работодателите във Варна показва, че те се нуждаят от кадри в областите икономика, финанси, търговия и туризъм.

Качествата, които работодателите ценят и търсят в бъдещите си кадри са индивидуалност и отговорност, коректност и самодисциплина, общителност и дискретност, оптимизъм и прагматизъм. Качествата, които младите мислят, че са важни са – свободен дух, баланс между оптимизъм и песимизъм, упоритост и творчество.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:31 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още