IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Евроком Кабел купи Центрум Груп

Клиентите на Eвроком в страната вече са над 500 хил. души; планират се допълнителни инвестиции

11:51 | 30.10.06 г.
Автор - снимка
Създател
Евроком Кабел купи Центрум Груп

Евроком Кабел Мениджмънт България” ЕООД обяви, че e сключилo поредната сделка за придобиване на конкурентна компания. Придобитото дружество е „Центрум Груп-БГ” АД.

На въпрос за сумата по сделката, която е осъществена през миналата седмица, от Евроком уточниха за Investor.bg, че информацията е конфиденциална, като добавиха, че благодарение на закупуването вече са безспорен лидер и на софийския, и на националния кабелен пазар. Клиенти на компанията в страната са над 500 хил. души.

Преди няколко месеца „Евроком Кабел Мениджмънт България” придоби и най-големия пловдивски оператор Еуроком Пловдив. Тогава от компанията обявиха, че амбициите им не се ограничават до конкуриране само и единствено с други кабелни оператори, а се простират до пазара на телекомуникационните услуги въобще. За в бъдеще се планират и допълнителни инвестиции за постигане на целите на оператора.

Предстои компанията да пусне услугата „фиксирана гласова телефонна услуга”. Това е попълнението, което ще оформи пакетната оферта на “тройната услуга”- телевизия, интернет и телефон от един доставчик. От Евроком твърдят, че заради нарасналия набор от услуги скоро ще могат да си позволят по-атрактивни предложения на клиентите си.

От юни миналата година Евроком Кабел е 100% собственост на инвестиционния фонд Warburg Pincus. Оттогава фирмата пое активна политика за превръщането си в основен консолидиращ фактор на българския пазар.

Warburg Pincus управлява приблизително 14 млрд. долара, от които 4 млрд. долара са инвестирани в областта на бизнес услугите, енергетиката, финансовите услуги, технологиите, здравеопазването, комуникационните технологии, недвижимите имоти и др. В портфолиото на групата са включени 125 компании.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:11 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още