IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ЕК одобри граничните ни ветеринарни пунктове

С присъединяването на България към ЕС на 1 януари 2007 г. осемте гранични ветеринарни пункта ще са част от външната граница на Европейската общност

17:59 | 27.10.06 г.
Автор - снимка
Създател
ЕК одобри граничните ни ветеринарни пунктове

Експертите на Главна дирекция “САНКО” на ЕК одобриха и петте гранични ветеринарни пункта на Гюешево, Златарево, Брегово, Калотина и летище София, съобщи Министерство на земеделието и горите.

Комисията е дала положителна оценка, както за готовността по законодателството в областта на граничния ветеринарен контрол, така и за подготовката на българските специалисти, които ще работят на граничните ветеринарни пунктове.

Окончателно са завършени ГИВП - Гюешево, Брегово и Златарево. На ГИВП - Калотина и летище София предстоят довършителни работи, за които НВМС ще предостави снимков материал на ЕК до 15 ноември. След тази дата комисията ще включи последните два пункта в доклада за акредитация на осемте гранични ветеринарни пункта.

С присъединяването на България към ЕС на 1 януари 2007 г. осемте гранични ветеринарни пункта ще са част от външната граница на Европейската общност, които ще осъществяват ветеринарния контрол и ще проследяват допуснатите за внос или транзит живи животни, хранителни продукти, суровини и фуражи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:33 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още