IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Немски производител на печатни системи планира инвестиции в България

В Съюза на печатарската индустрия в България членуват около 70 фирми и предприятия от едрия и среден печатарски бизнес

15:45 | 27.10.06 г.
Автор - снимка
Създател
Немски производител на печатни системи планира инвестиции в България

Немската компания MAN Roland Druckmashinen AG, която е най-големият световен производител на ролни офсетови печатни машини и е на второ място при печатните системи, проучва възможностите за инвестиции у нас, съобщиха от Министерски съвет. Интересът е заявен пред министър-председателя Сергей Станишев от председателя на Управителния съвет на дружеството проф. Герд Финкбайнер.

Българският пазар е голям приоритет за MAN Roland Druckmashinen и обмисляме възможностите за разширяване на бизнеса“, е заявил проф. Финкбайнер.

Ръководителят на MAN Roland Druckmashinen е у нас по покана на Съюза на печатарската индустрия и MAN Roland България. По тяхна инициатива Велинград бе домакин на първата среща на печатарския бизнес от Югоизточна Европа. На нея предприемачите от България, Румъния, Сърбия, Македония, Гърция и Турция решиха да бъде учреден Балкански форум на печатарските съюзи.

В Съюза на печатарската индустрия в България членуват около 70 фирми и предприятия от едрия и среден печатарски бизнес. Те осигуряват работата на около 5000 души. Общият им оборот е над 300 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:14 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още