IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Община Велико Търново взима 7 млн. лв. заем от Общинска банка

Средствата ще бъдат използвани за финансиране на проекта “Финансов план са управление на публичната инфраструктура на община В. Търново”

09:34 | 27.10.06 г.
Автор - снимка
Създател
Община Велико Търново взима 7 млн. лв. заем от Общинска банка

Община Велико Търново ще вземе 7 млн. лв. на кредит от Общинска банка, съобщават от общинската администрация. Кредитът ще бъде изтеглен за период от 13 години и 1 месец, а лихвеният процент е равен на основния лихвен процент плюс надбавка от 1,4%.

При избора на кредитиращата банка са били разгледани общо четири оферти. Кредитът ще бъде отпуснат без обезпечение и няма да бъде заплатена такса за управление на кредита. В замяна на това общината ще обслужва бюджета си единствено чрез Общинска банка, като паричните средства по сметката ще бъдат олихвявани преференциално с 2% годишна лихва.

Кредитът е бил одобрен от Общинския съвет на заседание в четвъртък. Средствата ще бъдат използвани за финансиране на проекта “Финансов план са управление на публичната инфраструктура на община В. Търново”. По-голямата част от тях - 5 милиона лева, ще отидат за погасяване на предишен заем, изтеглен за ремонтиране на пътната инфраструктура във Велико Търново, а останалата част - 2 милиона лева са за инфраструктурата в квартал “Картала”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:30 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още