IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Химимпорт ще се търгуват от понеделник

Съветът на директорите на БФБ-София регистрира акциите на холдинга на "Официален пазар", сегмент "В", като присвоеният борсов код е CHIM

17:55 | 26.10.06 г.
Акциите на Химимпорт ще се търгуват от понеделник

Вторичната търговия с книжата на Химимпорт АД ще стартира на 30 октомври 2006 г., съобщи БФБ-София.

Съветът на директорите на БФБ-София регистрира акциите на холдинга на “Официален пазар”, сегмент „В”, като присвоеният борсов код е CHIM.

Регистрираната емисия е в размер на 130 млн. акции, всяка с номинална стойност от 1 лв. Капиталът на дружеството бе увеличен от 118,92 млн. лв. до 130 млн. лв. в края на миналия месец, като бяха записани всички предложени акции (11,083 млн. броя) с емисионна стойност от 4 лв.

Към края на първото шестмесечие консолидираната печалба на компанията възлиза на над 30 млн. лв. В групата попадат дружества като Централна кооперативна банка, ЗПАД Армеец, Хемус Ер, Проучване и добив на нефт и газ, Параходство Българско речно плаване, Слънчеви лъчи България и др.

На 24 октомври стана ясно, че на проведено на 20 октомври заседание на Управителния съвет на Параходство Българско речно плаване АД-Русе (БРП) е прието решение за свикване на извънредно Общо събрание на акционерите (ОСА) на 8 декември, на което ще се гласува преобразуване на дружеството чрез вливане на Химимпорт Бимас ЕООД-София в БРП.

На 20 октомври Балкан Хемус Груп ЕАД, което е 100% собственост на Химимпорт, бе класирано на първо място в публичния конкурс за приватизацията на приблизително 99,99% от капитала на “България Ер” ЕАД.

Свързани компании:

Химимпорт АД(CHIM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:15 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още