IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ПроКредит Банк отчете 8,33 млн. лв. печалба за деветмесечието

Потенциалът в сектора на кредитирането на МСП е огромен, смята председателят на УС на банката Джан Марко Феличе

14:09 | 26.10.06 г.
От ляво на дясно: председателят на УС Джан Марко Феличе, Марияна Петкова, и Петър Славов (членoве на УС). Снимка: Investor.bg
От ляво на дясно: председателят на УС Джан Марко Феличе, Марияна Петкова, и Петър Славов (членoве на УС). Снимка: Investor.bg

Нетната печалба на ПроКредит Банк България към 30 септември възлиза на 8,326 млн. лв. при 8,23 млн. лв. положителен финансов резултат за същия период на миналата година. Това заяви днес Петър Славов, който е член на Управителния съвет (УС) на финансовата институция, по повод петгодишнината от стартирането на дейността на ПроКредит Банк в България.

Към края на септември активите на банката възлизат на 750 млн. лв., което е 30% повече в сравнение със същия период на 2005 година. Кредитният портфейл на финансовата институция възлиза на 550 млн. лв. като по думите на Славов 90% от него са кредити под 10 хил. евро, тъй като институцията кредитира предимно малките и средни предприятия (МСП).

Потенциалът в сектора на кредитирането на МСП е огромен“, заяви Председателят на УС на ПроКредит Банк Джан Марко Феличе.

Депозитната база на банката към края на деветмесечието нараства с 30 на сто и възлиза на 352 млн. лв.

На въпрос на Investor.bg дали банката ще се възползва от подхода на вътрешните модели при изчисляването на капиталовата адекватност съгласно Базел 2, Петър Славов заяви, че на първо време финансовата институция ще използва стандартизирания подход, тъй като вътрешно-базираните модели изискват голяма база исторически данни.

В бъдеще ПроКредит Банк ще цели увеличаване на мрежата от офиси като плановете са в следващите 5 години те да надвишат 100. Към 30 септември банката разполага с 58 клона в цялата страна.

ПроКредит Банк България АД стартира своята дейност у нас през октомври 2001 г. като част от групата ПроКредит Холдинг, който е базиран във Франкфурт, Германия.

За последно облигациите на банката бяха обект на покупко-продажба на БФБ-София на 7 юни при цена 1033,4 лв.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:28 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още