IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Капитан Дядо Никола сключи договори за два заема за общо 3,6 млн. евро

Инвестиционният кредит е в размер на 3 млн. евро и е със срок на издължаване 84 месеца - 24 месеца гратисен период и 60 месеца срок на погасяване.

18:08 | 24.10.06 г.
Автор - снимка
Създател
Капитан Дядо Никола сключи договори за два заема за общо 3,6 млн. евро

Във връзка с решение на Съвета на директорите на Капитан Дядо Никола АД-Габрово са сключени договори за инвестиционен и оборотен кредит с ТБ ОББ АД на обща стойност 3,6 млн. евро, съобщава БФБ-София.

Инвестиционният кредит е в размер на 3 млн. евро и е със срок на издължаване 84 месеца - 24 месеца гратисен период и 60 месеца срок на погасяване. Оборотният кредит е в размер на 600 хил. евро и е със срок на издължаване 12 месеца.

Средствата ще бъдат използвани за закупуване на 40 броя шприц-машини за производство на свързващи части и за покриване на всички разходи по въвеждане на машините в експлоатация, включително изграждане на необходимата инфраструктура, бе съобщено от дружеството.

Предоставени като обезпечение са движими и недвижими имоти, в това число договорна ипотека върху недвижими имоти (сгради) собственост на дружеството, както и залог върху бъдещи дълготрайни материални активи, които ще бъдат закупени със средствата от заема.

Днес се изтъргуваха само 14 акции на дружеството на средна цена 93,95 лева, като оферти за покупка има на цена 93,53 лв., а за продажба - на 97,98 лв.

Свързани компании:

Капитан Дядо Никола АД(3KN)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:18 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още