IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на БРП ще гласуват вливане на Химимпорт Бимас в дружеството

Активите, пасивите и имуществените права и задължения на Химимпорт Бимас ЕООД ще се поемат от параходството

17:33 | 24.10.06 г.
Автор - снимка
Създател
Сградата на БРП в Русе. Снимка: Химимпорт
Сградата на БРП в Русе. Снимка: Химимпорт

На проведено на 20 октомври заседание на Управителния съвет на Параходство Българско речно плаване АД-Русе (БРП) е прието решение за свикване на извънредно ОСА на 8 декември, на което ще се гласува преобразуване на дружеството чрез вливане на Химимпорт Бимас ЕООД-София в БРП, става ясно от съобщение на БФБ.

Вливането ще се извърши при условията на универсално правоприемство, като активите, пасивите и имуществените права и задължения на Химимпорт Бимас ЕООД се поемат от Параходство Българско речно плаване АД, в съответствие с договора за вливане.

На събранието също ще се гласува решение за увеличаване на капитала на дружеството от 895 404 лв. на 1 158 347 лв., чрез издаване на нови 262 943 броя поименни безналични акции с номинална стойност от 1 лев.

Новите акции се издават в резултат на извършващата се замяна на дружествени дялове от преобразуващото се дружество Химимпорт Бимас ЕООД-София за акции от капитала на приемащото дружество Параходство Българско речно плаване АД-Русе, като всички се придобиват от Българска корабна компания ЕООД, което едноличен собственик на капитала на Химимпорт Бимас ЕООД. 

Според приложен доклад, заверен от независим проверител (регистриран одитор), предвиденото в договора съотношение на замяна на дяловете на вливащото се дружество срещу акции на приемащото дружество 1 към 10,01 (1 дял срещу 10.01 акции) е достатъчно адекватно и разумно, допълват от дружеството.

Съотношението е базирано на справедливата стойност за една акция на Параходство Българско речно плаване АД-Русе (76,02 лв.) и справедливата стойност на един дял на Химимпорт Бимас ЕООД-София (761,00 лв.), които са добре обосновани и реалистични, считат от БРП.

Химимпорт АД чрез Българска корабна компания и чрез други дъщерни дружества е собственик на 99,13% от капитала на Параходство Българско речно плаване АД. 

Химимпорт Бимас ООД е с предмет на дейност производство и търговия с горива, петролни, нефтохимически, химически и други продукти. Капиталът на дружеството е 1,313 млн. лв., като едноличен собственик е Химимпорт АД. 

Дружеството разполага в град Русе – Източна промишлена зона със 161 дка земя, заедно с прележащите им сгради и съоръжения, разпределени на две площадки. Химимпорт Бимас извършва претоварни услуги от ж.п. на автомобилен и речен транспорт, като разполага и с резервоари с обем от 4 860 куб. м. за съхранение на течни горива. 

Бъдещите планове за развитие на дружеството включват изграждането на пристанищен терминал върху притежаваните от Химимпорт Бимас терени.

При липса на кворум Общото събрание ще се проведе на 22 декември 2006 г. при същия дневен ред. Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството на Борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 22 ноември 2006 г. 

Последната сделка с акциите на Параходство Българско речно плаване е на цена от 95 лв. за брой.

Свързани компании:

Химимпорт АД(CHIM)

Параходство Българско речно плаване АД(BRP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още