IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Производител на вредна лютеница с глоба от 40 хил. лв.

Освен това етикетите на вредните лютеници наподобявали тези върху продуктите на друг производител - “Тракийски плод” ООД

16:21 | 19.10.06 г.
Автор - снимка
Създател
Производител на вредна лютеница с глоба от 40 хил. лв.

Две глоби от по 20 хил. лв. са наложени на производителя на лютеница, кетчуп и майонеза „Финекс” ООД заради нарушение на Закона за защита на конкуренцията, става ясно от съобщение на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Според събрани доказателства в комисията разпространяваните от дружеството продукти не отговарят на микробиологичните, химични и токсикологични критерии и съдържат вредни за здравето съставки. За това от Министерство на здравеопазването бяха предупредили още в края на миналата година. В същото време обаче производителят е поставил върху тези продукти надпис “Без изкуствени ароматизатори и оцветители”, с което заблуждава потребителите.

Освен това етикетите на вредните лютеници наподобявали тези върху продуктите на друг производител - “Тракийски плод” ООД.

Според КЗК с поведението си “Финекс” излага на риск здравето на потребителите, създава реална опасност за дейността на “Тракийски плод“ и цели да се възползва от популярността на продуктите на конкурента си, като по този начин грубо нарушава Закона за защита на конкуренцията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:52 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още