IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Кремиковци: Не знаехме, че боклукът се извозва без разрешение

Столична община е информирала дружеството, че е направила постъпки пред компетентните институции за получаване на съответните разрешителни

13:26 | 19.10.06 г.
Автор - снимка
Създател
Кремиковци: Не знаехме, че боклукът се извозва без разрешение

Ръководството на “Кремиковци” АД излезе с изявление във връзка с въпроса с извозването на балите с битови отпадъци на София.

От компанията уточниха, че преди два дни след писмо на Столична община (СО) за възникналата криза с битови отпадъци и евентуалните предпоставки за възникване на заразни болести и епидемии ръководството на Кремиковци е започнало преговори със СО за предоставяне на терен в района на табана на рудник Кремиковци за временно съхраняване на балите за максимално кратък период.

Столична община е информирала дружеството, че е направила постъпки пред компетентните институции за получаване на съответните разрешителни за използването на терена за складиране на бали с боклук.

На 18 октомври СО е започнала извозването на ограничено количество бали с битови отпадъци, както се оказало - без разрешението на компетентните държавни органи, съобщават от компанията. По-късно през деня кметът Бойко Борисов е спрял по-нататъшното извозване на балите до получаването на съответните разрешителни от компететните органи.

Ръководството на Кремиковци има желание да помогне за разрешаването на възникналата ситуация със столичните битови отпадъци, но в никакъв случай не може да е страна по възникналия спор между Столична община и държавните компетентни органи и ведомства, заявяват още от дружеството.

По рано днес министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров заяви, че има нарушение на законовата рамка от страна на Кремиковци с разрешението им там да бъдат поставени балирани битови отпадъци за временно съхранение, за което на компанията ще бъде наложена санкция в максимален размер - 10 000 лв.

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:35 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още