IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Обещаха финансиране на Карлово, дори и да не приеме софийския боклук

Карлово има куража да приеме непопулярно решение по темата, която е доста истеризирана, заяви Станишев

17:24 | 18.10.06 г.
Автор - снимка
Създател
Обещаха финансиране на Карлово, дори и да не приеме софийския боклук

Правителството ще изпълни ангажимента си към Карлово за финансиране на 11-те екологични и инфраструктурни проекти на общината, каза премиерът Сергей Станишев. Той се срещна по обяд с кмета на общината, председателя на ОбС, общински съветници и експерти.

Проблемът с отпадъците на Столична община е изпуснат отдавна и през последната година не е намерено подходящо решение. Никой няма намерение да превръща Карлово в депо или постоянна площадка за софийските боклуци. Срещу решението на ОбС да приеме 80 000 тона столични отпадъци, правителството пое конкретни и доста значителни инфраструктурни ангажименти, защото трябва да се подкрепят тези, които показват отношение към проблема, който се превръща в национален”, коментира Станишев.

Премиерът увери, че независимо дали софийският боклук тръгне към Карлово, обещанието на правителството ще бъдат изпълнено. То обеща да финансира до края на годината 11 инфраструктурни и екологични проекти на общината на обща стойност близо 18 млн лв, ако се приемат еднократно 80 000 тона балирани отпадъци.

Ще си изпълним ангажимента в пълен обем, защото Карлово има куража да приеме непопулярно решение по темата, която е доста истеризирана. Няма да лъжем хората”, заяви още Станишев.

Той отказа да коментира дали това се отнася и за община Пловдив, защото там още не е взето решение по предложението на правителството на депото в Цалапица да бъдат приети 200 000 тона софийски отпадъци.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:22 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още