IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Започва проверка за неточни сметки за ток в Югоизточна България

Най-много са оплакванията от жители на Пловдив, Стара Загора, Ямбол и Бургас

19:06 | 16.10.06 г.
Автор - снимка
Създател
Започва проверка за неточни сметки за ток в Югоизточна България

Министърът на икономиката Румен Овчаров спешно изиска от собственика на електроразпределителните дружества в Пловдив и Стара Загора – ЕVN - подробни разяснения за формирането на сметките за електрическа енергия на битовите потребители, обяви министерството.

Проверката ще се проведе съвместно с Държавната комисия за енергийно и водно регулиране и ще започне от вторник.

От министерството обясниха, че мярката се взима заради сигнали на граждани за неточни сметки за електричество. Най-много са оплакванията от жители на Пловдив, Стара Загора, Ямбол и Бургас.

Поискано е дружеството да разясни на своите клиенти по каква методика става засичането на електромерите след влизането в сила на новите цени на електроенергията от 1 октомври 2006 г. и отмяната на преференциалната тарифа от 75 кВтч за дневна енергия, а също и да се провери дали има случаи на завишени сметки.

В началото на 2005 г. EVN придоби 67% участие в българските електроразпределителните дружества в Пловдив и Стара Загора. Двете предприятия снабдяват общо почти 1,5 милиона крайни потребители, което е около 33% от българските потребители на електроенергия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:55 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още