IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Американски инвеститори у нас ще взимат заеми от Банка ДСК

Банката ще подпомага процеса на подбор, избирането на подходящ момент и размера на инвестициите

12:54 | 16.10.06 г.
Автор - снимка
Създател
Американски инвеститори у нас ще взимат заеми от Банка ДСК

Банка ДСК и корпорацията IMD (“Инвестмънт енд маркет дивелъпмънт”) ще подпишат във вторник меморандум за договореност, съобщиха от банката.

Основната цел на документа, който по същността си е декларация за намерения, е да се улесни осъществяването на американски инвестиционни проекти в България, включващи собствен капитал от САЩ и/или участие на американски фирми в управлението на проектите.

Проектите е предвидено да се реализират в редица ключови икономически сектори, като туризъм, селско стопанство, инфраструктура, транспорт, енергетика и др.

Банката ще подпомага процеса на подбор, избирането на подходящ момент и размера на инвестициите и ще гарантира отпусканите по проектите заеми да имат приемлив рисков профил. Конкретното сътрудничество между страните, условията за всяко финансиране или подкрепа ще бъдат договаряни за всеки специфичен случай.

IMD Corp. е специализирана в разработването на инвестиционни проекти с дялово и/или управленско участие на компании от САЩ, привличането на частни капитали, ноу-хау и модерни технологии от САЩ за разработване и реализация на проекти в България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още