IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изграждат крайречна алея в Габрово и парк в Севлиево

Междувременно стана ясно, че Община Дряново е спечелила 326 552 евро по програма ФАР по проект за укрепване бреговете на р. Дряновска

09:33 | 16.10.06 г.
Автор - снимка
Създател
Изграждат крайречна алея в Габрово и парк в Севлиево

Изграждането на крайречна алея от моста Игото до Дома на хумора и сатирата и корекция на река Янтра, от естакада в Северна индустриална зона до моста в кв. Бичкиня е сред проектите в Община Габрово, които чакат своето одобрение за финансиране от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Проектите на общините в областта заедно с техническите задания към тях можеше да бъдат разгледани до 15 октомври в областната администрация.

Четирите общини в областта - Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна, ще кандидатстват с по три проекта, за всяка община. За Габрово това са още подобряване на техническата инфраструктура в района на южната индустриална зона и отводняване на повърхностни води в 7 застрашени квартала.

В Севлиево е предвидено да се изгради парк за отдих, спорт и развлечение „Казармите“, реконструкция на уличното осветление, както и на улица „Ченчеви“.

Общините Дряново и Трявна посочват като най-приоритетни ремонтно възстановителни дейности на пътни участъци в съответните населените места.

Междувременно стана ясно, че Община Дряново е спечелила 326 552 евро по програма ФАР по проект за укрепване бреговете на р. Дряновска. За последните няколко години това е най-голямата сума, която общината получава като външно финансиране. Целта на проекта е да се изградят укрепителни съоръжения в пет участъка по двата бряга на реката и с това да се предотвратят евентуални щети, причинени от разливане на реката вследствие на обилни дъждове. Проектът е с продължителност от 16 месеца.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:16 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още