IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ОЦК инвестира 25 млн. евро в нов цех за цинк

Капацитетът за производство на цинк ще бъде увеличен на 45 000 тона годишно

17:33 | 13.10.06 г.
Автор - снимка
Създател
ОЦК инвестира 25 млн. евро в нов цех за цинк
На 13 октомври 2006 г. е подписан принципен договор между Оловно цинков комплекс АД-Кърджали и испанското дружество „Asturiana de Zinc" за предоставяне на ноу-хау, инженеринг и оборудване за нов електролитен цех, се казва в съобщение на БФБ – София.

Договорът е на стойност 11,5 млн. евро., а инвестициите за реализацията на целия проект са 25 млн. евро с пусков срок месец септември 2008 г.

Капацитетът за производство на цинк ще бъде увеличен на 45 000 тона годишно. Произвежданият цинк ще бъде от най-високо качество, марка SHG Zinc (Special High Grade Zinc) c чистота 99,995 на сто.

Цехът ще бъде напълно автоматизиран, с контрол и управление на всички процеси. Коефициентът на използване на ток ще бъде не по-малък от 92 на сто.

Очаква се да бъде постигнато и съответствие с най-стриктните изисквания за околна и работна среда, съгласно българското и европейско законодателство, както и да бъдат достигнати световните стандарти за производство.

От вчера, 12 октомври, до 8 ноември е в сила търгово предложение от Интертръст ЕАД за закупуване на всички останали акции с право на глас в Общото събрание на ОЦК на цена от 16,50 лв. за една акция.

Интертръст ЕАД притежава 8 298 052 акции от ОЦК, представляващи 98,63% от капитала на дружеството, като броят на акциите, обект на търговото предложение, е 115 308. Мажоритарният собственик не възнамерява да поиска отписване на дружеството от публичния регистър, воден от КФН.

Днес няма сделки по позицията, като офертите за покупка са на цена от 18 лв., а за продажба на ниво от 19 лв. за брой.

Свързани компании:

ОЦК АД /в несъстоятелност/(5OTZ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:08 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още