IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

КФН разследва дружествата, прехвърлили акции на Юрий Гагарин - БТ

Баранко ЕООД намали дяловото си участие в дружеството до 49% и така избягва отправянето на търгово предложение към останалите акционери

15:45 | 13.10.06 г.
Автор - снимка
Създател
КФН разследва дружествата, прехвърлили акции на Юрий Гагарин - БТ
По повод придобиването на 67% от акциите на Юрий Гагарин - БТ АД и последвалата продажба на част от този пакет чрез блокова сделка, Комисията за финансов надзор открива проверка на дружествата - купувачи по двете сделки за свързаност между тях по смисъла на ЗППЦК, наличие и произход на средствата, опит и квалификация в този вид търговска дейност, съобщиха от комисията.

Резултатите от проверката ще бъдат своевременно оповестени, допълват от КФН.

Баранко ЕООД, 100% собственост на регистрираното в Кипър дружество Баранко Ко. Лимитид, придоби 67% от капитала на Пловдив-Юрий Гагарин за 27,606 млн. лв., или 41,04 лв. за акция.

Вчера Баранко ЕООД прехвърли на блоков сегмент 180 703 акции на Юрий Гагарин-БТ АД, представляващи 18% от капитала на тютюневото дружество. Акциите са прехвърлени на цена от 41,05 лв. за брой, при което общата стойност на сделката възлиза на 7 417 858 лв.

По този начин Баранко ЕООД намали дяловото си участие в капитала на Юрий Гагарин-БТ до 49 на сто и избягва отправянето на търгово предложение към останалите акционери на дружеството.

Приобритател по сделката е Комсо Табако ООД-Пловдив, в което физическото лице Благой Каймаканов притежава 50%, а останалите 50% са собственост на Венцислав Каймаканов. Предметът на дейност на Комсо Табако е търговия на дребно в неспециализирани магазини, предимно с хранителни продукти, напитки и тютюневи изделия.

Днес книжата на дружеството се понижиха с 4,52% до средна цена 35,95 лв. при изтъргуван обем от 6745 лота. Оферти за покупка има на цена 35,10 лв., а за продажба – на цена 36 лв.

Свързани компании:

Юрий Гагарин АД(YGAG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:13 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още