IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Гласуват сливането на Еврохолд със Старком холдинг

Чрез сливането на двете публични компании ще се учреди ново публична компания

11:01 | 13.10.06 г.
Гласуват сливането на Еврохолд със Старком холдинг

Сливане на Еврохолд АД-София със Старком холдинг АД-София ще се гласува на извънредно Общо събрание на акционерите, което ще се състои на 27 ноември 2006 г., се посочва в съобщение до БФБ-София.

Решението за предстоящото Общо събрание и одобрението на проекта на договор за преобразуване на Еврохолд, чрез сливането му със Старком холдинг бе взето на заседание на Съвета на директорите на Еврохолд, което се проведе на 11 октомври.

Чрез сливането на двете публични компании ще се учреди ново публично дружество, което ще поеме, при условията на общо правоприемство, правата и задълженията на сливащите се дружества Еврохолд АД-София и Старком холдинг АД.

"Старком Холдинг" АД е холдингово дружество, създадено през 1994 год., с основен предмет на дейност управление на финансови компании. Българска Холдингова Корпорация притежава 85,336% от капитала на дружеството, докато Старком Холд и Еврохолд имат по 2,14 и 12,50 на сто.

Новоучредяваното дружество ще е с предмет на дейност придобиване, управление, оценка и продажба на участия в български и чуждестранни дружества; придобиване, оценка и продажба на патенти, отстъпване на лицензии за използуване на патенти на дружества, в които дружеството участва; финансиране на дружества, в които дружеството участва и др.

По време на самото събрание ще се обсъжда и решение за уставния капитал, като предложението е той да е в размер на 50,002 млн. лв.

Надзорният съвет на новото дружество ще е в състав Асен Христов, Димитър Димитров и Иван Мънков, а разноските по учредяването на възникващото в резултат на сливането дружество се изчисляват на около 150 хил. лв.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 12 декември 2006 г. Последната дата за сключване на сделки с акции на Еврохолд, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в Общото събрание, е 9 ноември.

Вчера по позицията бяха изтъргувани 11 540 лота на нива от 1,71 до 2,25 лв. В момента оферта купува има на цена от 1,97 лв., но няма въведени оферти за продажба.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:26 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още