IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Капитан Дядо Никола кандидатства за два заема в размер на 3,6 млн. евро

Средствата ще бъдат използвани за закупуване на 40 броя шприц машини за производство на свързващи части

11:37 | 10.10.06 г.
Капитан Дядо Никола кандидатства за два заема в размер на 3,6 млн. евро

С решение на Съвета на директорите на Капитан Дядо Никола АД-Габрово от 6 октомври е взето решение дружеството да кандидатства за сключване на договор за инвестиционен и оборотен кредит пред ТБ ОББ АД на обща стойност 3,6 млн. евро, съобщи БФБ-София.

Инвестиционният кредит е в размер на 3 млн. евро и е със срок на издължаване 84 месеца - 24 месеца гратисен период и 60 месеца срок на погасяване.

Оборотният кредит е в размер на 600 хил. евро и е със срок на издължаване 12 месеца.

От дружеството уточниха, че при евентуално сключване на договор с ОББ средствата от предоставените заеми ще бъдат използвани за закупуване на 40 броя шприц-машини за производство на свързващи части и за покриване на всички разходи по въвеждане на машините в експлоатация, включително изграждане на необходимата инфраструктура по въвеждането на машините в експлоатация.

С оглед кандидатстването за получаване на горепосочения заем Съветът на директорите е приел решение да бъдат предоставени като обезпечение следните движими и недвижими имоти: договорна ипотека върху недвижими имоти (сгради) собственост на дружеството; залог върху бъдещи дълготрайни материални активи, които ще бъдат закупени със средствата от заема.

В момента акциите на дружеството се търгуват на средна цена 95 лева, което е ръст от 2,12 на сто спрямо вчерашната търговия. Оферти за покупка има на цена 91 лв., а оферти за продажба – на 94,9 лв.

Свързани компании:

Капитан Дядо Никола АД(3KN)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още