IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Холдинг Нов Век планира издаване на облигации с номинал до 100 млн. лв.

Решението за овластяване Съвета на директорите за издаване на облигационните емисии ще бъде гласувано на ОСА на 10 ноември

11:15 | 10.10.06 г.
Автор - снимка
Създател
Холдинг Нов Век планира издаване на облигации с номинал до 100 млн. лв.
Холдинг Нов Век свиква Общо събрание на акционерите на 10 ноември, на което ще бъде гласувано решение за овластяване на Съвета на директорите за издаване на облигации в размер до 100 млн. лв., гласи съобщение в Държавен вестник.

За целта ще бъдат гласувани и промени в устава на дружеството и отмяна на забраната за издаване на облигации и привилегировани акции. Проектът за решение предвижда овластяване Съвета на директорите да издаде една или повече облигационни емисии, включително конвертируеми, с общ номинал до 100 млн. лв. или равностойността им в друга валута в срок до 5 години от вписването на изменението на устава в търговския регистър.

Съветът на дриекторите ще има право да определя реда на издаване и параметрите по емисиите, като номинална стойност на една облигация, начин на изчисляване и изплащане на лихвите, вида и размера на предоставеното обезпечение и др.

Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в Общото събрание на акционерите, е 25 октомври. При липса на кворум събранието ще се проведе на 24 ноември.

За първото шестмесечие на 2006 година Холдинг Нов Век обяви загуба от 2 хил. лв. в сравнение с 4 хил. лв. за същия период на миналата година. Основният капитал на дружеството към 30 юни е 650 хил. лв., а собственият – 707 хил. лв.

Последната сделка по позицията е сключена на 17 март тази година на ниво от 0,35 лв. за акция. В момента офертите са на нива от 0,25 лв. „купува“ и 0,40 лв. „продава“.

Свързани компании:

Холдинг Нов Век АД(HNVK)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още