IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Свилоза ще гласува възможност за увеличение на капитала до 100 млн. лв.

В края на август Съветът на директорите на Свилоза АД взе решение да бъдат предприети стъпки за увеличаване капитала на дружеството

17:46 | 09.10.06 г.
Автор - снимка
Създател
Свилоза ще гласува възможност за увеличение на капитала до 100 млн. лв.

Съветът на директорите на Свилоза АД-Свищов е приел решение за свикване на извънредно Общо събрание на акционерите (ОСА) на 25 ноември, показва съобщение, публикувано от БФБ.

На събранието ще се гласува промяна в устава на дружеството, с която в срок от пет години СД ще има право да взема решения за увеличаване на капитала до достигане на общ номинален размер от 100 млн. лв., чрез издаване на нови обикновени или привилегировани акции.

Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 8 ноември 2006 г. При липса на кворум събранието ще се проведе на 10 декември.


В края на август Съветът на директорите на Свилоза АД взе решение да бъдат предприети стъпки за увеличаване капитала на дружеството, като увеличението се планираше да бъде с минимален размер от 25 млн. лв. и максимален - 35 млн. лв.

Тогава бе съобщено, че набраният чрез емисията капитал се планира да бъде насочен в модернизацията на дъщерното дружество Свилоцел АД и ще допълни осигуреното финансиране по заема от Европейската банка за възстановяване и развитие и Nordic Investment Bank.

Консолидираната печалба на Свилоза АД-Свищов за полугодието възлиза на 191 хил. лв. при 2,207 млн. лв. положителен финансов резултат за същия период на миналата година. Основният капитал на компанията е 6,658 млн. лв.

Днес няма сделки с акциите на Свилоза АД, като оферти за покупка има на цена от 6,60 лв., а за продажба - на ниво от 6,95 лв. за брой.

Свързани компании:

Свилоза АД отписано(3MZ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още