IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петрол получи кредитен рейтинг от три международни агенции

Рейтингът присъден от Moodys е „B2“, от Standard and Poors – „B-“ и от Fitch - „B-“

16:30 | 09.10.06 г.
Автор - снимка
Създател
Петрол получи кредитен рейтинг от три международни агенции

Дистрибуторът на горива Петрол АД получи кредитен рейтинг от три водещи международни агенции, съобщиха от БФБ-София.

Рейтингът присъден от Moodys е „B2“, от Standard and Poors – „B-“ и от Fitch - „B-“. Това означава, че дълговите книжа на компанията към момента са оценени като сравнително високорискови по международните стандарти. Въпреки това перспективата пред дружеството и според трите агенции е оценена като „стабилна“.

На проведеното на 8 май извънредно Общо събрание на акционерите на компанията бе взето решение за издаване на емисия еврооблигации с номинал от 125 млн. евро и срок от 5 години. Плановете на дружеството предвиждаха тя да бъде пласирана на международен първичен пазар и регистрирана за търговия на чуждестранен регулиран пазар.

Петрол АД обяви консолидирана печалба за шестмесечието в размер на 14,323 млн. лв., или 2,81 пъти повече в сравнение със същия период на миналата година. Мажоритарен собственик е Петрол Холдинг с дялово участие от 76,03% на сто.

Днес акциите на Петрол поевтиняха с 0,88% до 3,36 лв. при изтъргувани 1 605 броя. Оферти има на нива от 3,32 лв. „купува“ и 3,40 лв. „продава“.

Свързани компании:

Петрол АД(PET)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още