IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Реконструират част от инфраструктурата в Търговище за 482 хил. евро

Проектът предвижда да бъдат реконструирани булевардите "Никола Маринов" (входът на града откъм Варна) и "29-ти януари", който свърза автогарата с ж.п. гарата

16:42 | 06.10.06 г.
Реконструират част от инфраструктурата в Търговище за 482 хил. евро

В Търговище започна реализацията на проект за реконструкция на свързващата пътна инфраструктура в т.нар. Промишлена зона на града. Стойността на проекта е 482 322 евро. От тях програма ФАР на ЕС осигурява близо 300 000 евро, а останалата част от сумата се отпуска от община Търговище и 16 фирми, които са разположени в промишлената зона и имат пряк интерес от изпълнението на проекта.

Проектът предвижда да бъдат реконструирани булевардите "Никола Маринов" (входът на града откъм Варна) и "29-ти януари", който свърза автогарата с ж.п. гарата. Освен това изцяло ще бъдат обновени улиците "Железничарска" и част от "Цар Симеон". Посочените улици и булеварди в момента с в окаяно състояние и са трудно проходими.

На тези две пътни отсечки са разположени едни от най-големите производствени фирми в града като "Мебел стил" и "Гласко", която обработва стъкло. Освен това тук са струпани и фирмите, изкупуващи вторични суровини (предимно желязо, мед, алуминий и др.).

След фалита на месопреработвателното предприятие "Родопа-Търговище", дворът и административната сграда (на ул. "Цар Симеон") бяха разпродадени и сега там са разположени десетки фирми с различна сфера на дейност – производство на алуминиева дограма, шивашки цехове, складове за твърдо гориво, хранителни складове и др.

Тази седмица е приключило разработването на работния проект. Предстои изпълнението на тръжна процедура и сключване на договор с фирма-подизпълнител. Предвижда се новата инфраструктура на обхване пътна отсечка с обща дължина 7,6 км, като тук са включени и двойните платна на булевардите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още