IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ГБС-Варна и Стройинвестхолдинг продадоха дяловете си в Явор АД

Двете сделки са били осъществени на блоков сегмент при цена от 5 лв. за акция на Явор АД

16:31 | 04.10.06 г.
ГБС-Варна и Стройинвестхолдинг продадоха дяловете си в Явор АД

В три сделки днес ГБС-Варна АД, част от икономическата група Главболгарстрой АД, е продало на блоков сегмент 25 915 акции, представляващи 23,02% от капитала на Явор АД-Варна, на цена от 5 лв., стана ясно от съобщение, публикувано на БФБ-София.

В отделна сделка Стройинвестхолдинг АД е продало на блоков сегмент 38 254  акции, или 34% от капитала на Явор АД, също на цена от 5 лв.

Така Стройинвестхолдинг и ГБС-Варна продадоха целия си дял в капитала на Явор АД.

Купувачи по сделката с ГБС-Варна са Сиона ЕООД, Борислав Любомиров Найденов, който е изпълнителен директор на Премиер фонд АДСИЦ, и Интерком Груп ООД, които са придобили поотделно съответно 13 370 броя (11,88%), 5 630 бр. (5%) и 6 916 бр. (6,14%) акции от капитала на Явор АД.

Купувач по сделката със Стройинвестхолдинг е Интерком Груп ООД, която вече притежава 40,14% от капитала на Явор АД.

Справка в АПИС сочи, че Интерком Груп ООД е 90% собственост на Павлин Иванов Николов, а останалите 10% от капитала на дружеството с ограничена отговорност са собственост на Светослав Марчев Миладинов.

Предметът на дейност на Явор АД е производство на мебели, а този на Интерком Груп ООД е търговия на едро с метални руди и метали в първични форми.

Акциите на Явор АД за последно бяха обект на покупко-продажба на 29 септември при цена 11,5 лева. Оферти за покупка има на ниво 11,55 лв., а за продажба – на ниво 12 лева.

Свързани компании:

Явор АД Варна - отписано(3YR)

Стройинвест холдинг АД(HSTR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още