IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кардинални промени в ръководството на КЦМ АД

Като мотив за отстраняването на досегашния директор е посочено несправяне с въвеждането на новата структура на предприятието

13:59 | 04.10.06 г.
Кардинални промени в ръководството на КЦМ АД

Освободен от длъжност е досегашният изпълнителен директор на Комбинат за цветни метали (КЦМ) АД инженер Николай Конарев, съобщиха днес от предприятието. Решението за това е взето на заседание на Надзорния съвет на дружеството. Надзорният съвет освен това е подменил почти изцяло състава на Борда на директорите.

Освободени са още председателят на Борда Найден Михайлов, както и членовете Валерий Цветанов и Николай Колев. В Управителния съвет запазва мястото си единствено Сийка Хрискова.

В новото ръководство влизат определеният за изпълнителен директор на КЦМ АД Стоян Пехливанов, а също и Красимир Орловски, директор на дирекция Управление на човешките ресурси, Иван Добрев - син на генералния директор на КЦМ груп инж. Никола Добрев и Стефан Стойчев, досегашен началник на цех Сярна киселина.

Освободеният досегашен директор на КЦМ АД Николай Конарев заемаше тази длъжност в продължение на две години и половина. Общият му стаж в предприятието е 19 години. Като мотив за отстраняването му е посочено несправяне с въвеждането на новата структура на предприятието. В нея се предвижда разделяне на оловното, цинковото и златното производство като самостоятелни стопански субекти. Николай Конарев е освободен също и от длъжността заместник-председател на Борда на директорите.

Предстои промените да бъдат вписани в съда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още