IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Отменят ограниченията при ДЗИ Банк, но не и при ЗПАД ДЗИ

В същото време имаше въведени оферти над ограниченията за ЗПАД ДЗИ, както и сделка на 120 лв. при ограничение от 114,43 лв.

09:51 | 04.10.06 г.
Автор - снимка
Създател
Отменят ограниченията при ДЗИ Банк, но не и при ЗПАД ДЗИ

Основанието "Вливане, сливане, отделяне и разделяне на дружеството-емитент" може да бъде използвано за въвеждане на поръчки за покупка и продажба на акции извън ценовите ограничения за "ТБ ДЗИ Банк" АД, но не и ЗПАД ДЗИ АД, сочи съобщение, публикувано 8 минути преди борсовата сесия от БФБ – София.

В същото време имаше въведени оферти над ограниченията на застрахователното и презастрахователното дружество, както може да се види на снимката.

Търговията с книжата на двете дружества бе спряна на 20 септември във връзка с получени предложения за покупка на пакет акции от капитала на ДЗИ Банк АД.

В края на миналата седмица Eurobank EFG постигна споразумение със ЗПАД “ДЗИ” и останалите акционери на ДЗИ Банк - България за придобиване на 74,26% от капитала на банката. Сумата на транзакцията ще бъде в размер на 157,76 млн. евро, от които 110 млн. евро в брой плюс 2 млн. броя акции на Eurobank EFG.

Основният пакет акции е притежание на застрахователното дружество “ДЗИ” АД - продавач пряко на 50,09% и косвено на допълнителни 9,80% чрез дъщерното си дружество “Галоуей България” ООД. “Ривиера” АД също участва в сделката, продавайки своя дял от 7,45% съответно от капитала на “ДЗИ Банк” АД. Остатъкът в пакета до 74,26% е допълнен от по-малки акционери в банката.

До момента сделките с книжата на ДЗИ Банк са на нива между 6,60 и 7,50 лв. за акция, а офертите купува продава са на нива 7,00/7,29 лв. Шестнайсет минути след началото на сесията по позицията на застрахователното дружество бе сключена сделка на ниво от 120 лв., над ценовото ограничение от 114,43 лв.

Свързани компании:

ЗПАД ДЗИ АД(6D5)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:32 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още