IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Алианц България Холдинг може да запази дела си в ТБ Алианц България

Заедно със свързаните дружества ЗПАД Алианц България и ЗАД Енергия, холдингът ще може да притежава дялово участие от общо 100%

15:59 | 03.10.06 г.
Автор - снимка
Създател
Алианц България Холдинг може да запази дела си в ТБ Алианц България
Подуправителят на Българска народна банка, ръководещ управление "Банков надзор", Емилия Миланова, издаде разрешение на Алианц България Холдинг АД да запази до 80 сто от капитала на ТБ Алианц Бълария вследствие увеличение на капитала на банката. Това гласи съобщение на Българска народна банка.

Заедно със свързаните дружества ЗПАД Алианц България и ЗАД Енергия, холдингът ще може да притежава дялово участие от общо 100%. Акционерният капитал на банката бе увеличен от 26,5 млн. лв. на 31,5 млн. лв. с решение на Общото събрание на акционерите от 18 септември тази година.

Нетната печалба на ТБ Алианц България за първото шестмесечие на тази година е в размер на 2,9 млн. лв. спрямо 3,69 млн. лв. за съответния период на 2005 г.

Общите активи на банката в края на месец юни възлизат на 823,84 млн. лв., като нетните кредити на нефинансови институции и други клиенти са на обща стойност 299,45 млн. лв. Привлечените депозити са в размер на 674,41 млн. лв.

Свързани компании:

ТБ Алианц България АД - трета емисия(9FRB)

ТБ Алианц България АД - втора емисия(9FRA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още